Ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές στην ΔΕΥΑΠ

PREBEZA DHMARXEIO 30

PREBEZA DHMARXEIO 30

Ικανοποιητικά εξελίσσονται οι διακανονισμοί των οφειλών προς τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ) και αρκετοί είναι οι καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και σπεύδουν να υπαχθούν σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών τους, ενώ εκτιμάται ότι το υπολειπόμενο διάστημα μέχρι τέλος Οκτωβρίου λήξη ισχύος της ευνοϊκής ρύθμισης θα αυξηθούν σημαντικά.

Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας με ανακοίνωσή της έχει ενημερώσει τους καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ότι μπορούν να υπαχθούν σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών τους για τελευταία φορά μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Παράλληλα οι καταναλωτές που είναι ήδη ενταγμένοι σε ρύθμιση και είναι υπερήμεροι, ως προς την καταβολή των δόσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πέραν της άνω ημερομηνίας, θα παύει να ισχύει η ρύθμιση.

Τα ανείσπρακτα ποσά στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ) ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς νερού.

Η διοίκηση προσπαθεί να βοηθήσει όσους δυσκολεύονται και μετά τις ειδικές χρεώσεις για πολύτεκνες οικογένειες, νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση και ΑμεΑ και προχώρησε σε νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τους καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση, αποτελεί η έγκαιρη προσέλευση τους για το διακανονισμό της αποπληρωμής των χρεών τους σε δόσεις.

Σύμφωνα με την Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, τα ποσοστά των ανεξόφλητων λογαριασμών αυξάνονται καθημερινά και οι καταναλωτές κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες υποβάλλοντας αιτήματα για διακανονισμούς, τους οποίους στις περισσότερες περιπτώσεις και πάλι αδυνατούν να ικανοποιήσουν. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί στοιβάζονται στα συρτάρια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ χαρακτηριστικές είναι ιστορίες ανθρώπων που ήταν πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και σήμερα αδυνατούν να έχουν ακόμη και τα απαραίτητα όπως λένε για να ζήσουν.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ