Ευγενίδιο: Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη

EYGENIDIOΗ Βιβλιοθήκη και η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα – αφιέρωμα στο βιβλίο, με τίτλο «Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη!». Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, τα Σάββατα 6, 13 και 20 Οκτωβρίου 2012 (έναρξη ώρα 12:00) και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.

Τα παιδιά σε ομάδες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και εικαστικές κατασκευές να δημιουργήσουν μια ιστορία γεμάτη φαντασία με αφορμή μικρά τεχνάσματα της φύσης και της επιστήμης και, στο τέλος του, να κατακτήσουν έναν θησαυρό.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με δράση και περιπέτεια γεμάτη αινίγματα, τα οποία θα βρουν τη λύση τους στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, κατά την επίδειξη πειραμάτων με τίτλο: «Μαγεία ή Επιστήμη;».

Η δραστηριότητα αυτή θα ξεκινάει στις 13:30 και θα διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Το κόστος συμμετοχής των παιδιών και των συνοδών στη Διαδραστική Έκθεση είναι 3 ευρώ.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, στις 14:10, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα με το ίδιο εισιτήριο να επισκεφθούν τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά της για όλη την υπόλοιπη μέρα. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει:

  • Ώρα 14:30 – 16:00: Διαδραστικό Εργαστήρι: Μαθητευόμενοι μάγοι (προτείνεται για παιδιά 9 έως 12 ετών).
  • Ώρα 17:00 – 18:00 Εργαστήρι Κατασκευών (προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες).

Για την παρακολούθηση του προγράμματος είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210-9469631 και 210-9469632.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ