Ευαγγελία Ντζάνη: Δεν καταγράφουμε ύφεση στα Γιάννινα

ntzani euaggelia

«Δεν καταγράφουμε ύφεση».. Την επισήμανση αυτή έκανε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια- Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελία Ντζάνη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο  ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1 και τη Γιώτα Σταύρου με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα λύματα της πόλης.

Η δειγματοληψία όπως είπε γίνεται με τρόπο δομημένο στα χαρακτηριστικά της πανδημίας. Πραγματοποιείται σε κεντρικά σημεία των Ιωαννίνων που αντιπροσωπεύουν την απορροή μεγάλων τμημάτων της πόλης και σε σημεία που καταλήγουν οι δομές, όπως τα Γηροκομεία και τα Κέντρα Προσφύγων και Μεταναστών.

Παρότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν γίνει γνωστά κρούσματα στη δομή της Αγίας Ελένης, τα λύματα δίνουν «θετικό σήμα» κάτι που προφανώς επιβάλλει έλεγχο.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι στα Γιάννινα δεν καταγράφεται προς το παρόν ύφεση της πανδημίας.

«Αν δεν ελέγξουμε τους επαγγελματικούς χώρους δεν θα μπούμε σε κατάσταση ύφεσης κι αν δεν μειώσουμε την διασπορά στην κοινότητα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας», τόνισε η κ. Ντζάνη υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχουμε περιθώρια για να είμαστε χαλαροί.. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα για να διασφαλίσουμε μία παρατεταμένη περίοδο ηρεμίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ