Έχουν ενταθεί οι έλεγχοι για τις ρευματοκλοπές

«Οι έξυπνοι μετρητές κατανάλωσης ρεύματος είναι ένα εργαλείο πρωτίστως στα χέρια του καταναλωτή και δευτερευόντως της εταιρείας», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Ο κ. Αδαμίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ‘Πρακτορείο 104,9 FM’, εξήγησε ότι μέσω των έξυπνων μετρητών «γίνεται τηλεμέτρηση, έτσι ώστε ο καταναλωτής να είναι σίγουρος για την κατανάλωση του ρεύματος και παράλληλα αποφεύγονται και όλες αυτές οι ρευματοκλοπές που έχουμε».

Αναφερόμενος στο πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης των έξυπνων μετρητών, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανέφερε πως «έχει μεγάλη αξία, διότι όπου τοποθετούνται οι έξυπνοι μετρητές έχουμε μηδενικές περιπτώσεις ρευματοκλοπών, σε σχέση με τους αναλογικούς, που παρεμβαίνει το ανθρώπινο χέρι».

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές και οι εργαζόμενοι επιδίδονται σε έναν τιτάνιο αγώνα από τον οποίο δεν λείπουν, όπως υποστήριξε, τα ακραία περιστατικά. «Συνάδελφοί μας έχουν δεχθεί μέχρι και πυροβολισμούς, γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα οι έξυπνοι μετρητές, διότι έτσι θα μπορεί να γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από απόσταση, όπως στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας», υπογράμμισε.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο για τα δεδομένα της χώρας, που ξεπερνάει 1.5 δισ. ευρώ, επισήμανε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το διαγωνισμό και καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ