Εξοπλισμός από το Ελληνικό στα Γιάννινα!

amiras elliniko

Εδώ και αρκετούς μήνες και μετά από συνεργασίες που είχε, ο Γιώργος Αμυράς, είχε ανακοινώσει την παραχώρηση σε φορείς των Ιωαννίνων σημαντικού αθλητικού εξοπλισμού από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Και έφτασε η ώρα, η μεγάλη μέρα, όπως λέει ο ίδιος.

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, λόγω της πανδημίας του covid 19, ξεκίνησε η διαδικασία αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς σημαντικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού προς τα αθλητικά κέντρα του νομού Ιωαννίνων.

Πυλώνες φωτισμού, κερκίδες θεατών, κερκίδες V.I.P., δημοσιογραφικά θεωρεία, επαγγελματικός εξοπλισμός φωτισμού, συστήματα ήχου, ηλεκτρονικές κονσόλες ελέγχου, πυροσβεστικό υλικό, αλλά και φορητοί θάλαμοι πολλαπλών χρήσεων παραχωρούνται στον νομό με σκοπό να καλύψουν βασικές ανάγκες των δήμων του. 

«Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελληνικό Α.Ε. Νανά Σπυροπούλου, τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Βαγγέλη Πέρπερα, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης , καθώς και τον Πρόεδρο της ΕΔ του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων  (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) για την άψογη συνεργασία» σημειώνει ο κ. Αμυράς.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Αμυρά δίνονται αναλυτικά στοιχεία για τον εξοπλισμό μέρος του οποίου έφτασε στα Γιάννινα.

Αναλυτικά

Τα πρώτα οκτώ φορτηγά με υπερσύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό  από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού έφθασαν  στα Γιάννενα, ενώ αναμένονται άλλα οκτώ τις επόμενες ημέρες.

Πυλώνες φωτισμού, κερκίδες θεατών, κερκίδες V.I.P., ηλεκτρονικοί πίνακες αποτελεσμάτων Matrix, συστήματα ήχου, δημοσιογραφικά θεωρεία, φώτα, συστήματα πυρόσβεσης και φορητοί θάλαμοι μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Πανειπηρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) και θα μοιραστούν στους οκτώ Δήμους του Νομού μας (Ιωαννιτών, Ζίτσας, Μετσόβου, Δωδώνης, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Ζαγορίου).

Πρόκειται για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά , ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο ως βουλευτής Ιωαννίνων, είχε καταθέσει πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικό Α.Ε.» για τη δωρεά πολύτιμου υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς τον Νομό Ιωαννίνων από τα γήπεδα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ελληνικού, μεταξύ άλλων, της Καλαθοσφαίρισης, του Baseball, του Hockey και των ανοικτών βοηθητικών γηπέδων. 

Ο κ. Αμυράς βρέθηκε σήμερα στο Ελληνικό προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες αποκαθήλωσης και μεταφοράς  του εξοπλισμού υπό τον συντονισμό του πρόεδρου του Π.Ε.Α.Κ.Ι. Παντελή Κολόκα.

Ο Υφυπουργός δήλωσε: «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες, καθώς θα δούμε τα γήπεδα μας και στους οκτώ δήμους του νομού να εκσυγχρονίζονται. Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους νέους να μπουν στα στάδια και τα γήπεδα, και παράλληλα να  βάλουμε τον Νομό μας πιο ενεργά στη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη για την εξαίρετη συνεργασία που είχαμε και την αναντικατάστατη συμβολή του στην χρηματοδότηση της μεταφοράς του εξοπλισμού, την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της «Ελληνικό Α.Ε.» , Νανά Σπυροπούλου, για το έμπρακτο ενδιαφέρον της προς όλους εμάς τους Γιαννιώτες, την οποία προσκαλώ δημοσίως να την φιλοξενήσουμε στα Γιάννενα, καθώς και τον Γεν.Διευθυντή της εταιρείας Βαγγέλη Πέρπερα».

Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός αποτελείται ενδεικτικά από τα κάτωθι:

Σταθερές κερκίδες Θεατών και από τις 4 πλευρές του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, κινητές κερκίδες και κερκίδες  VIP με ανάκληση, 2 Matrix (ηλεκτρονικοί πίνακες αποτελεσμάτων), ηλεκτρονικές κονσόλες, 8 πυλώνες φωτισμού(από γηπεδα Baseball, Hockey) με 240 προβολείς ύψους 20-30 μέτρων, 1O πυράντοχες πόρτες ασφαλείας, 15 πυλώνες φωτισμού ύψους 10 μέτρων με προβολείς 250 watt, 22 μεγάφωνα 40 watt και 10 watt Q-WAY-4 και IMPULSE 10-R, 150 φωτιστικά σώματα οροφής στεγανά με διαφανές πολυκαρβονικό κάλλυμα (2x36W), 250 φωτιστικά σώματα ψευδοροφής με διαφανές πολυκαρβονικό κάλλυμα (4x18W), 120 φωτιστικά σώματα εσωτερικού χώρου τύπου προβολέα (1000W), 60 φωτιστικά σώματα σσωτερικού χώρου τύπου προβολέα (150W), 70 Φορητοί Πυροσβεστήρες καθώς και Οροφής ABCE & BCE, 20 πυροσβεστικές  Φωλιές, επίτοιχες & χωνευτές, 10 Σταθμοί Ειδικών Πυροσβεστικών Εργαλείων και Μέσων (ΣΕΠΕΜ), πινακίδες σήμανσης, κλειστοί θάλαμοι (ticket office), δημοσιογραφικά Θεωρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ