Εξώδικο στη ΔΕΗ από το Δήμο Πρέβεζας

preveza4Εξώδικο προς την ΔΕΗ με το οποίο θα ζητά να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες ο Δήμος της Πρέβεζας υλοποιώντας έτσι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Το εξώδικο έχει ήδη υπογραφεί από τον Δήμαρχο Πρέβεζας και επισυνάπτει μαζί με τα ονόματα των περίπου 200 πολιτών που αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

«Αποφασίζουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο,μικρο επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια είτε επειδή δεν μπορεί είτε επειδή δεν συμφωνεί» τονίζεται στο ψήφισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης αποφάσισε να στηρίξει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και να υποστηρίξει όσους αρνούνται να πληρώσουν κοινοποιώντας το ψήφισμα τον πρωθυπουργό , στους αρμόδιους υπουργούς καθώς και στην διοίκηση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΕΠ του Δήμου συγκέντρωσε περίπου 200 αιτήματα πολιτών (τα οποία αντιστοιχούν σε 350 περίπου συνδέσεις) .

Το εξώδικο επικαλείται την εκφρασμένη γνώμη της Ευρωπαικής Επιτροπής που αναφέρει ότι η επιβολή της διακοπής της ηλεκτροδότηση ως διοικητικής κύρωσης για την μη καταβολή οποιουδήποτε φόρου ή τέλους αντιτίθεται στο Ευρωπαιό Δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ