Εξηγήσεις από τον Άρτης για τη Σύνοδο και την Βελλά

kalinikos artas

Εξηγήσεις για τη στάση του στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο όπου ελήφθη η απόφαση για τις Σχολές της Βελλάς δίνει με γραπτή του δήλωση ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος.

Στη ΔΙΣ που έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση μετείχαν τόσο ο Μητροπολίτης Άρτας όσο και ο Μητροπολίτης Κόνιτσας Ανδρέας.

 Ο κ. Καλλίνικος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι παρενέβη υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να προταθεί στην πολιτεία η συνέχιση της λειτουργίας των Σχολών στη Βελλά όχι με τοπικιστικά κριτήρια αλλά με αξιολογικά.

«Η παρέμβαση του Μητροπολίτη Άρτας έχει καταγραφεί λεπτομερώς στα πρακτικά της εν λόγω Συνεδριάσεως της Ιεράς Συνόδου και είναι στην διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί σοβαρή ενημέρωση» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Με την ίδια ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Άρτας ως ένας εκ των Μητροπολιτών της Ηπείρου «επιθυμεί να επαναβεβαιώσει την αδιάπτωτο εμπιστοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο» ο οποίος μετά την εν λόγω συνεδρίαση δήλωσε ότι είναι αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας των Σχολών στη Βελλά.

Αίσθηση προκαλεί και το τελευταίο σημείο της ανακοίνωσης στο οποίο αναφέρεται πως ο Σεβασμιότατος Άρτης είναι σε θέση να γνωρίζει πως υπάρχει πολιτειακή βούληση ώστε με το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί να συνεχιστεί η λειτουργία της Σχολής Βελλάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ