Έξι συλλήψεις στην Κακαβιά για παραποιημένα και πλαστά PLF

kakavia kosmos

Πλαστά PLF –έντυπα εντοπισμού εισερχομένων- πούλησε ένας ημεδαπός σε Αλβανούς που επιθυμούσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Ωστόσο δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους αστυνομικούς που έκαναν τον σχετικό έλεγχο και έτσι προχώρησαν στην σύλληψη του προμηθευτή των εγγράφων και των αλλοδαπών.

Το τελευταίο 48ωρο στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, συνελήφθησαν συνολικά έξι  άτομα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τέσσερις αλλοδαπούς και δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας και της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, από 1η Ιουλίου 2020, για την υποχρέωση όλων όσων εισέρχονται στη χώρα να έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο έντυπο εντοπισμού εισερχομένων (PLF), οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι:

•             δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα κατέχοντας και επιδεικνύοντας παραποιημένα τα εν λόγω έγγραφα.

•             ημεδαπός, αφού προμήθευσε έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (PLF), επιχείρησε να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας με το αυτοκίνητό του, ενώ κατά τη την διάρκεια του ελέγχου προσπάθησε  να διαφύγει, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημά του. 

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ