Έξι οδηγίες για τους καταναλωτές

agora pezodromos

Η αγορά την Δευτέρα ανοίγει. Με κανόνες που πρέπει να τηρηθούν από όλους ώστε να μην υπάρξει έξαρση της πανδημίας η οποία θα φέρει νέα απαγορευτικά μέτρα.

Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

1. Από την Δευτέρα επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, οι υπηρεσίες διαιτολογίας, οι υπηρεσίες φροντίδας σώματος και προσωπικής υγιεινής και τα ΚΤΕΟ πέραν του λιανικού εμπορίου

2. Στα μαγαζιά θα βλέπουν ταμπέλες με μικρότερο αριθμό πελατών που θα επιτρέπεται να μπουν μέσα καθώς θα επιτρέπονται το πολύ τέσσερα άτομα ανά 100 τετραγωνικά. (και για μεγαλύτερα ένα επιπλέον άτομο ανά 25 τμ).

3. Ακόμη και στα malls θα υπάρχει ο ίδιος περιορισμός ο οποίος όμως θα ισχύει για τις επιφάνειες κύριου χώρου.

4. Ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι σε θέση να επιδείξει το SMS στον ελεγκτή καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ. Το SMS θα αποδεικνύει και το αν ο καταναλωτής ψωνίζει με βάση το δίωρο που έχει στη διάθεσή του ή όχι.

5. Θα αποστέλλεται SMS με το νούμερο 2 όπως ακριβώς με το σούπερμαρκετ. Δεν διευκρινίστηκε αν ο ίδιος καταναλωτής μπορεί να στείλει περισσότερα από ένα SMS κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να δείξουν όλοι αυτοσυγκράτηση και να μετακινούνται για να καλύψουν ανάγκες και όχι για να κάνουν shopping therapy.

6. Στις περιοχές που κρίνονται κόκκινες υγειονομικά, θα μπορεί κάποιος να ψωνίσει μόνο με click away.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ