Εξετάζονται αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

petrelaio epidoma t

Στις 15 Οκτωβρίου του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2021/2022.

Η εκτίμηση είναι ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει μεταξύ 1 ευρώ και 1,05 ευρώ ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η τιμή να διαμορφωθεί και στο 1,10 ευρώ. Πέρυσι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είχε ξεκινήσει από τα 0, 80 λεπτά και έφτασε στα 0, 90 λεπτά.

Οι βενζινοπώλες επισημαίνουν την ανάγκη να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα.

Αίτημα της Ομοσπονδίας είναι η μείωση του ειδικού φόρου που είναι τα 3/4 της τιμής ακριβώς του λίτρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να αυξήσει το κονδύλι για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αλλά και να διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων προκειμένου να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος από τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα.

Σημειώνεται ότι το ποσό του επιδόματος κυμαίνονταν πέρυσι από 80 ευρώ έως 650 ευρώ. Το ποσό που λάμβανε ο δικαιούχος προέκυπτε από τον υπολογισμό που γινόταν με τον συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα ανά οικισμό στον οποίο βρίσκονταν η κύρια κατοικία του και προσαυξανόταν κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ως εξής:

-Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

-Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

-Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Ωστόσο δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος φιλοξενούμενοι, όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν περισσότερα από 2 Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ