Εξετάζεται η αναβολή των πανελλαδικών

PANELLADIKES2Λόγω της νέας εκλογικής αναμέτρησης πιθανότατα να δοθεί παράταση στην εξέταση κάποιων μαθημάτων, με αιχμή του δόρατος αυτά που εξετάζονται στις 9 και στις 11 Ιουνίου, καθώς και στις 16 και 18 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε αλλαγή και μεταφορά ημερομηνίας θα έχει την επίπτωσή της στις ημερομηνίες ανακοίνωσης των βαθμολογιών, αλλά και στη δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής, που γίνεται περί τα τέλη Αυγούστου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου ξεκινούν, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις που ολοκληρώνονται για το σύνολο των μαθημάτων, όλων των κατηγοριών, στις 23 Ιουνίου.

Ως επικρατέστερο σενάριο που συζητείται στο υπουργείο Παιδείας τουλάχιστον, είναι οι Κυριακές 10 και 17 Ιουνίου. Ακόμα και τις ημέρες αυτές υπάρχουν Πανελλαδικές, ωστόσο, αφορούν υποψηφίους από Επαγγελματικά Λύκεια , τα ΕΠΑΛ, οι οποίοι είναι σαφώς λιγότεροι από τον κύριο όγκο των αποφοίτων. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ.

Για τις εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, που οδηγούν μόνο σε θέσεις σε ΤΕΙ, έχουν υποβάλει αίτηση περισσότεροι από 23000 υποψήφιοι, ενώ εξετάζονται σε πολλά και διαφορετικά μαθήματα εκείνες τις ημέρες.

Στο τραπέζι του διαλόγου στο υπουργείο Παιδείας, εξετάζεται και η 17η Ιουνίου, ευνοϊκότερη ημερομηνία για αναβολή των εξετάσεων.

Για το Σάββατο 16 Ιουνίου οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Αγγλικά, μάθημα στο οποίο συμμετείχαν πέρυσι περίπου 12.000 υποψήφιοι.

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι εξετάζονται στο ειδικό μάθημα Αρμονία, στο οποίο πέρυσι διαγωνίσθηκαν λιγότερα από 1000 άτομα.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων πάντως ολοκληρώνονται στις 23 Ιουνίου με εξέταση στα γαλλικά και στα ιταλικά.

Σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί επαναληπτικές εξετάσεις για υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, που θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ