Εξετάζεται παράταση της σχολικής χρονιάς

sxoleio matites

Για την παράταση του σχολικού έτους, το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα το Πάσχα και την κάλυψη της ύλης απάντησε σήμερα η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Οι πολιτικές αποφάσεις για την παράταση του σχολικού έτους θα ληφθούν όταν ανοίξουν τα σχολεία, ξεκαθάρισε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας ωστόσο πως είναι ένα σενάριο που εξετάζεται.

Δεν έχουμε καταλήξει, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, είπε η κ. Μακρή και συμπλήρωσε:

«Για τις διακοπές του Πάσχα είναι κάτι που δεν εξετάζεται από το υπουργείο και μέχρι εκεί μπορώ να τοποθετηθώ. Δεν θα περικόψουμε τις διακοπές του Πάσχα, από εκεί και πέρα, ότι αποφασιστεί, θα δημοσιευθεί και έγκαιρα και έγκυρα. Αν αποφασιστεί η παράταση θα είναι λελογισμένη και δεν θα είναι για την κάλυψη της ύλης, η οποία καλύφθηκε με την τηλεκπαίδευση».

Για την πρόταση των εκπαιδευτικών να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς προαγωγικές εξετάσεις κάτι που εάν ισχύσει θα συμπαρασύρει και την Τράπεζα θεμάτων η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο».

Για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανέφερε ότι «στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους αδιάβλητες και με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο όπως και πέρυσι».

Για το αίτημα των εκπαιδευτικών να γίνονται περισσότερα rapid test, η υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για μαθητές άνω των 16 ετών με τη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ