Εξαρθρώθηκε σπείρα μετά από σωρεία διαρρήξεων

NYXTA_ASTYNOMIAΑπό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, στέλεχος σπείρας, η οποία επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές και διαρρήξεις κάθε είδους στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Από την μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προέκυψε ότι ο 21χρονος από κοινού με άλλα τρία άτομα, που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει οργανωμένη σπείρα τα τελευταία δύο χρόνια, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και δρούσαν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με γεωγραφικό πεδίο δράσης κυρίως περιοχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Μέχρις στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί η κοινή δράση των μελών της σπείρας στις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:

1. Κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2012, αφαίρεσαν από εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας στο Καλοδίκι Θεσπρωτίας, καύσιμα και ανταλλακτικά οχημάτων. Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν τμηματικά, σπάζοντας τα ρεζερβουάρ, από σταθμευμένα μηχανήματα έργων της εταιρείας, (2.500) λίτρα πετρελαίου καθώς και διάφορα ανταλλακτικά οχημάτων, αξίας (1.000) ευρώ.

2. Την 22-11-2012, εισήλθαν σε κατάστημα «μίνι μάρκετ» στη Γλυκή Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό ποσό.

3. Κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως 24-11-2012, διέρρηξαν ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία του Βράχου Πρέβεζας και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

4. Κατά το χρονικό διάστημα από 21-11-2012 έως 27-11-2012, διέρρηξαν ξενοδοχείο στο Βράχο Πρέβεζας και αφαίρεσαν εννέα τηλεοράσεις και μία μηχανή παρασκευής καφέ.

5.Την 29-11-2012 στο 36ο χιλιόμετρο της Ε/Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων, αξίας (600) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.

6.Την 15-04-2012 αφαίρεσαν από την περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

7.Την 21-08-2012 αφαίρεσαν από την Αμμουδιά Πρέβεζας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

8. Την 17-12-2011 αφαίρεσαν από την περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του και παραμονής του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, επιχείρησε να δωροδοκήσει αστυνομικό, που ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξή του, προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο.

Σε έρευνες που έγιναν σε προσωρινό κατάλυμα στην Πάργα Πρέβεζας, όπου διέμενε ο 21χρονος και σε κρύπτες σε δασώδεις περιοχές στο Βράχο και στην Άνω Ράχη Πρέβεζας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών και τη μεταφορά των κλοπιμαίων.

Οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας καθώς και για τη διαπίστωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ