Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε χασίς και κοκαίνη… Δέκα συλλήψεις σε Γιάννινα και Αττική

atina narkotika2

atina narkotika2

Σε δέκα συλλήψεις, σε Γιάννινα και Αττική προχώρησε η αστυνομία, μετά από συντονισμένη έρευνα η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με πολυεπίπεδη δράση… Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και την διακίνηση κάνναβης αλλά και κοκαίνης.

Οι εννέα από τους συλληφθέντες είναι Αλβανοί, ηλικίας από 26 μέχρι 45 ετών και ένας ημεδαπός 36 ετών.

Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι δύο υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων ένας 41χρονος, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης μόνιμα διαμένων στην Αλβανία και ένας 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 28-11-2016 να μεταφέρει εντός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου 133 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Ύστερα από έρευνες σε οικίες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -173- κιλών και -349- γραμμαρίων
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -277- γραμμαρίων
Τα χρηματικά ποσά των -77.655- ευρώ και -435- δολάρια ΗΠΑ
Πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Ένα (1) Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ)
Τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας
Εξήντα πέντε (65) φυσίγγια
Μία (1) σιδερογροθιά
Σαράντα τρεις (43) συσκευές κινητής τηλεφωνίας

atina narkotika1

Από την μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης και τους ρόλους των μελών της, οι οποίοι σχετίζονται με την μεταφορά, την απόκρυψη και την διακίνηση των ναρκωτικών καθώς επίσης και από την χρησιμοποίηση χώρων απόκρυψης και συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ΤΑΞΙ), προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους των μελών της οργάνωσης, επαγγελματικής υποδομής, προς αποκόμιση σημαντικού ύψους κερδών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης διερευνώνται 113 ακόμα περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, από τα μέλη της προαναφερόμενης οργάνωσης σε διάφορα άτομα στις περιοχές της Αττικής και της Φθιώτιδας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ