Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

ASTYNOMIAΕξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε Ελλάδα και εξωτερικό, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν δύο διακινητές (εκ των οποίων ένας 63χρονος ημεδαπός και ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν), μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι συνόδευαν και τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινητές μετέφεραν τους δύο μη νόμιμους μετανάστες με τα ανήλικα παιδιά τους από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα με δύο αυτοκίνητα, τους παρέδωσαν το ένα αυτοκίνητο και τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεθοδεύοντας την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Για τις «υπηρεσίες» αυτές, το κύκλωμα θα ελάμβανε από τους λαθρομετανάστες ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ, με την άφιξή τους στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν:

· ένα (1) Ι.Χ.Ε. και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά.

· μία πλαστή ρουμανική άδεια κυκλοφορίας οχήματος, μία ιταλική άδεια κυκλοφορίας και ένα ζεύγος Ιταλικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

· πέντε (5) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας.

· το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

· τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

· έξι (6) ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ