Έξαρση των κρουσμάτων στις ηλικίες 50-65 ετών στα Γιάννινα

papaevagelou magiorkinis

Σταθεροποίηση της πανδημίας στο Νομό Ιωαννίνων που δοκιμάστηκε στη διάρκεια του Νοεμβρίου, έξαρση όμως των κρουσμάτων στις ηλικίες από 50 μέχρι 65 ετών.

Την επισήμανση αυτή έκανε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση.

Το γεγονός αυτό το απέδωσε στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων, παροτρύνοντας όλους είτε να επισπεύσουν την πρώτη δόση είτε να προγραμματίσουν άμεσα την τρίτη δόση.

“Σημαντικό είναι όλοι να προσέλθουν άμεσα για την τρίτη δόση, ειδικά όσοι είναι άνω των 50. Μέχρι σήμερα, δεν είχαμε κανένα σοβαρό σύμπτωμα από πολίτη που έκανε την τρίτη δόση”, τόνισε.

“Η πανδημία στη χώρα μας εμφανίζει πλέον σαφή ύφεση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Πλην των νέων κρουσμάτων, σαφή μείωση εμφανίζει η θετικότητα των εργαστηριακών ελέγχων, στο 1,55%. Μείωση σημειώνεται και στη θετικότητα που προκύπτει από το πρόγραμμα των δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ στο 2%. Θετικά είναι και τα δεδομένα από την ανάλυση λυμάτων, που φαίνεται να μειώνεται. Ωστόσο, δεν χρειάζεται εφησυχασμός, καθώς τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τα 50.000”, είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ