«Εξαλείφοντας τη βία κατά των γυναικών», εκδήλωση στο Πνευματικό

dakri

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το πρόγραμμα HELIOS που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου διοργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών εκδήλωση με θέμα «Εξαλείφοντας την Βία κατά των Γυναικών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 18:00.

Ένα από τα μείζονα θέματα της κοινωνίας μας γίνεται αντικείμενο συζήτησης μέσω ενός ιδιότυπου αναλογίου. Αληθινές ιστορίες γυναικών, θύματα ενδοοικογενειακής βίας,  που βρήκαν τη δύναμη και μιλήσαν θα ακουστούν από τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ προσβλέποντας στην όλο και ευρύτερη κοινοποίηση του ζητήματος αλλά και στην ενδυνάμωση των θυμάτων για αναζήτηση βοήθειας από τους κατάλληλους θεσμούς.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Μεταναστευτικής πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών Χριστίνα Κωτσαντή και η Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ηπείρου Αγνή Νάκου – Δασούλα με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας. Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα την έμφυλη βία από τον καθηγητή Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων κ. Θωμά Υφαντή και σχολιασμός από εκπρόσωπο  του προγράμματος HELIOS του ΔΟΜ.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χάρης Πεχλιβανίδης

Ηθοποιοί: Μαρία Κεβρεκίδου, Γιώργος Ιωσηφίδης, Σπύρος Δασκαλάκης,

Αλέξανδρος Μούστας, Ναταλία Πήδουλα, Ηρώ Χαλκίδη, Χρήστος Χρήστου

Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ