Εξ αποστάσεως λόγω πανδημίας το Πανεπιστήμιο

Εξ αποστάσεως θα γίνουν για την επόμενη μία εβδομάδα τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με απόφαση που έλαβε το Πρυτανικό Συμβούλιο.

Αφορμή για την λήψη της απόφασης αυτής είναι το γεγονός ότι υπήρξαν έξι θετικά κρούσματα τις τελευταίες ημέρες τα οποία δεν αφορούν σε χώρους του Πανεπιστημίου αλλά συνδέονται άμεσα με το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης.

Το Πανεπιστήμιο έχει ζητήσει εμπιστευτική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να προχωρά σε λήψη μέτρων όπου απαιτείται, χωρίς όμως ποτέ να λάβει απάντηση. Επίσης έχει ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος σε χώρους όπου λειτουργούσαν κανονικά αίτημα που επίσης δεν έχει απαντηθεί.

Ο Πρύτανης σε δηλώσεις που έκανε διευκρίνισε ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κρούσμα στις εστίες και ζήτησε από όλους αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Η Επιτροπή που έχει συστήσει το Πανεπιστήμιο και το Πρυτανικό Συμβούλιο θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση σε μία βδομάδα και θα λάβουν εκ νέου αποφάσεις.

Ο κ. Αλμπάνης ζήτησε αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους σημειώνοντας ότι «το πανεπιστήμιο μπορεί να επηρεάσει την πόλη αλλά και η πόλη το πανεπιστήμιο».

Υπογράμμισε δε ότι «αν η πανδημία μεταφερθεί στο πανεπιστήμιο, θα είναι δύσκολη η επίδραση που θα υπάρξει ξανά πίσω στην πόλη. Αυτό το μήνυμα που στέλνουμε θέλουμε να γίνει αντιληπτό, εντός και εκτός, διαφορετικά οδεύουμε σε λοκντάουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ