Ευρωπαϊκή πρωτιά στην Ηγουμενίτσα..

Το βραβείο βιώσιμης κινητικότητας για πόλεις με πληθυσμό μικρότερο των 50.000 κατοίκων απέσπασε η Ηγουμενίτσα, σε τελετή που διοργάνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το συγκεκριμένο βραβείο αναδεικνύει τις τοπικές πρωτοβουλίες για την προαγωγή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική διάκριση της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας, η οποία ήρθε μέσα από στοχευμένη προσπάθεια και χωρίς τυμπανοκρουσίες, μεγάλα λόγια και ακόμη μεγαλύτερα μπάτζετ…

Φέτος, για πρώτη φορά σύμφωνα είχε συμπεριληφθεί στο πλαίσιο του βραβείου ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας κατηγορία για τις πόλεις με πληθυσμό μικρότερο των 50.000 κατοίκων.

Οι επικρατέστεροι δήμοι με λιγότερους από 50.000 κατοίκους, για το βραβείο ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας 2017 ήταν:

Ηγουμενίτσα (Ελλάδα)

Lindau (Γερμανία)

Tivat (Μαυροβούνιο)

Σε ό,τι αφορά στην Ηγουμενίτσα,  σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, σημείωσε θετικά αποτελέσματα χάρη στις έντονες προσπάθειές της να κάνει γνωστά τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας στους κατοίκους της, αλλά και σε όσους ζουν σε γειτονικές πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ