Eurostat: Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

market

Yψηλότερος από την αρχική εκτίμηση ήταν ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών της Eurostat.

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,9%, όσο και τον Δεκέμβριο του 2025, αντί του 2,8% που ήταν η αρχική εκτίμηση, ενώ για την Ευρωζώνη επιβεβαιώθηκε η μείωση του πληθωρισμού στο 1,7% από 2% τον Δεκέμβριο.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι, μαζί με της Λετονίας, ο πέμπτος υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Ρουμανία (8,5%), τη Σλοβακία (4,3%), την Εσθονία (3,8%) και την Κροατία (3,6%).

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό είχαν η Γαλλία (0,4%), η Δανία (0,6%) και η Φινλανδία με την Ιταλία (1% και οι δύο).

Τη μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο πληθωρισμό της Ευρωζώνης είχαν οι τιμές των υπηρεσιών (+1,45 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενες από τις τιμές των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού (+0,51 π.μ.), των μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων (+0,09 π.μ.) και της ενέργειας (-0,09 π.μ.).