Έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες η «Αγία Ελένη»

aagia eleni ktirio

aagia eleni ktirio

Ανακατανομή προσφύγων, με πιθανή την έλευση και νέων, καθώς τα νησιά ασφυκτιούν, σχεδιάζεται μέσα στον Μάρτιο. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Κατσικά και στην Παιδόπολη «Αγία Ελένη», όπου θα λειτουργήσουν ως δύο κέντρα με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά.

Στον Κατσικά οι εργασίες για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του καταυλισμού καθυστερούν και μάλλον οι ευθύνες βαρύνουν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εμπλέκονται. Έτσι την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και να δοθούν οι κατευθύνσεις για την αποπεράτωση των εργασιών.

Αντιθέτως στην παιδόπολη όλα βρίσκονται στην τελική ευθεία και οι εγκαταστάσεις αναμένεται να παραδοθούν πριν το τέλος του μήνα.

Τα κτίρια, τα οποία τα τελευταία χρόνια κινδύνευαν να μετατραπούν σε ερείπια, έχουν ανακαινιστεί ενώ ετοιμάστηκαν τα δίκτυα, διαμορφώνεται η περίφραξη και ο περιβάλλων χώρος.

Ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθεί στην παιδόπολη δεν έχει διευκρινιστεί. Ο σχεδιασμός πάντως προβλέπει την μεταφορά αρκετών που σήμερα φιλοξενούνται σε ξενώνες και ξενοδοχεία, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν και μετακινήσεις από άλλες περιοχές της χώρας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ