Ετοιμάζει νέα προϊόντα, προβληματισμός από τη συρρίκνωση των κτηνοτρόφων

dodoni

Κομβική είναι η τρέχουσα χρονιά για την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, η οποία συνεχίζει το επενδυτικό και στρατηγικό της πλάνο με ορίζοντα πενταετίας και παράλληλα προσπαθεί να αντέξει τους κραδασμούς που προκαλεί η ακρίβεια.

Αυτό τόνισε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Παναγιωτάκης μην κρύβοντας όμως την ικανοποίηση που υπάρχει για την πορεία της εταιρείας.

Ειδική μνεία έκανε στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα προϊόντα της Δωδώνης  όχι μόνο σε αυτά που έχουν παγιωθεί στην καταναλωτική συνείδηση όπως είναι η φέτα που παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά ακόμη και στα καινούρια όπως αυτά που βρίσκονται πλέον στα ράφια των σουπερ μάρκετ  τους τελευταίους μήνες.

Πρόκειται για τα γιαούρτια με γεύσεις φρούτων αλλά και τα spread  που έχουν κάνει ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα στην ελληνική αγορά, με την εταιρεία να εκμοντερνίζει το portfolio της, «διαβάζοντας» τις νέες διατροφικές τάσεις.

Ήδη μάλιστα καινούρια προϊόντα αναμένεται να λανσαριστούν το καλοκαίρι, με το τμήμα ερευνών και τεχνολογίας της γαλακτοβιομηχανίας να δοκιμάζει συνεχώς νέα προϊόντα βρίσκοντας τις καλύτερες «συνταγές».

Όσο για το κύμα ακρίβειας σε πρώτες ύλες και ενέργεια, επιβαρύνει και την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, με τον κ. Παναγιωτάκη να σημειώνει ότι αναπόφευκτα θα υπάρξουν αυξήσεις στ ράφι. Προς το παρόν η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη απορροφά αυτές τις ανατιμήσεις , θεωρείται όμως βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει αυτή την πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με το επενδυτικό πλάνο βάσει και του στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας αυτό προχωρά ,χωρίς να έχει επηρεαστεί από τις αλλαγές στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας ενώ δεν αποκλείεται το 2022 να είναι και χρονιά εξαγοράς κάποιας εταιρείας από την Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

Αυτό βέβαια που προβληματίζει έντονα είναι η μείωση της παραγωγής γάλακτος κατά 3-4% την τελευταία τετραετία, με τον αριθμό των κτηνοτρόφων να βαίνει μειούμενος.

«Αν σε βάθος 15-20 χρόνων θέλουμε την ίδια παραγωγή φέτας θα πρέπει να αυξήσουμε την εθνική παραγωγή γάλακτος αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης. Όσο για την λύση σίγουρα αυτή θα πρέπει να δοθεί αφενός από την πολιτεία αφετέρου όμως και από τις εταιρείες. Από πλευράς της πολιτείας και των εκάστοτε κυβερνήσεων σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη θα πρέπει να δοθεί επιτέλους προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα και χαρακτήρισε καλό timing την μετά πανδημίας εποχή , με αξιοποίηση των μεγάλων επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων.  Οι εταιρείες από την άλλη θα μπορούσαν επίσης με δικές τους πρωτοβουλίες, είτε μεμονωμένα είτε και συνεργαζόμενες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση στήριξης της εθνικής παραγωγής.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ