Ετοιμάζεται το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

SKYLIAΣτην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, γεγονός που λύσει ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο λεκανοπέδιο.

Ο αριθμός των αδέσποτων ζώων έχει αυξηθεί επικίνδυνα, ενώ στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης αγέλων σκύλων σπέρνουν τον τρόμο. Οι επιθέσεις είναι συνεχείς και οι διαμαρτυρίες από φοιτητές και εργαζόμενους πάρα πολλές.

Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί μεταξύ του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε συζητηθεί αναλυτικά το θέμα και εξετάστηκαν τρόποι για την πρόσληψη κτηνιάτρου. «Εάν το πρόβλημα αυτό δεν ξεπεραστεί το καταφύγιο είναι αδύνατο να λειτουργήσει. Ο Δήμος εξετάζει τη δυνατότητα υπογραφής σύμβασης με κάποιον κτηνίατρο. Εάν η προσπάθεια αυτή δεν προχωρήσει θα γίνει διαγωνισμός. Μόλις το θέμα αυτό κλείσει το καταφύγιο θα λειτουργήσει», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ