Αίτημα για διατήρηση των ΚΕΝ

STRATOSΤη διατήρηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα στην Ήπειρο, ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή πληροφορίες περί πρόθεσης του ΓΕΣ για κατάργηση των Κ.Ε.Ν. Άρτας και Ιωαννίνων.
Από το 2011 είναι γνωστή η πρόθεση του υπουργείου, όταν αποφασίστηκε το κλείσιμο ενός μεγάλου αριθμού Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ κατ’ έτος και συνδυάζεται με την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, με την κατάργηση αριθμού σχηματισμών και μονάδων με επιπλέον όφελος 64 εκατομμυρίων ευρώ.
Και η «λαίλαπα» της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της χώρας συνεχίζεται, αφού θεωρείται πιθανό των εκλογών να έπονται κι άλλες εκπλήξεις όπως η κατάργηση, στρατοπέδων, ακριτικών φυλακίων και άλλων μονάδων της περιοχής.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή και αν ακόμη υπάρχει ανάλογη εισήγηση δεν θα γίνει αποδεκτή από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, η οποία πρέπει να εκτιμήσει τις κοινωνικές συνέπειες από μια τέτοια απόφαση για την Ήπειρο, ειδικά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.

Δεν γνωρίζουμε τα κριτήρια με τα οποία η στρατιωτική ηγεσία επιλέγει ποια Κέντρα θα καταργηθούν και ποια θα παραμείνουν σε λειτουργία. Η δική μας θέση, όπως την έχουμε μεταφέρει και στο παρελθόν στο Υπουργείο σας, είναι ότι τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα πρέπει να λειτουργούν σε ακριτικές και παραμεθόριες περιφέρειες, προκειμένου να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και να εκπληρώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο το ρόλο τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ