Εθνικό Κέντρο Extreme Sports στο Αναγνωστοπούλειο

avgenakis konitsa

Η δημιουργία και λειτουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού στην Κόνιτσα αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Δήμαρχο Κόνιτσας, την βουλευτή Μαρία Κεφάλα και τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ.

Το κέντρο θα φιλοξενηθεί στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα και πολύ σύντομα, όπως είπε ο Υφυπουργός θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι στον Φορέα Διαχείρισης του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού» θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Κόνιτσας, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σχολές Μιχαήλ Αναγνωστοπούλου», το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Π.Ε.Α.Κ.Ι., που θα έχει και τη διοικητική ευθύνη.

Το ισόγειο στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα έχει ανασκευαστεί με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020» και ορίζεται η δημιουργία Κέντρου Extreme Sports.

Ο 1ος όροφος του κτιρίου έχει συντηρηθεί, αλλά χρήζει επισκευής ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των εναλλακτικών αθλημάτων, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ήδη, ολοκληρώνονται οι μελέτες, σε συντονισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, για:

-τις απαιτούμενες εργασίες στον όροφο του κτιρίου της Αναγνωστοπουλείου Σχολής,

-τον απαραίτητο εξοπλισμό του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού»,

-τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας του,

-τη δημιουργία πιστών  Mountain Bike

ενώ στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg ΙΡΑΙΙ, έχει ήδη προχωρήσει η δημιουργία 80 αναρριχητικών διαδρομών στη γύρω περιοχή

Επίσης, αναμένονται τα διετή Προγράμματα Σπουδών των υπαίθριων δραστηριοτήτων Εναλλακτικού Αθλητισμού (για οδηγούς Rafting, Kayak, Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και Fly Fishing), καθώς και εκείνο για την «Εθνική Σχολή Αλπινισμού και Σκι», που θα λειτουργούν στο κτίριο του Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος.

Η δημιουργία του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού» στην Κόνιτσα θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των Extreme Sports και των Εναλλακτικών μορφών Αθλητισμού, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας σε όλη τη χώρα🇬🇷

Παράλληλα, ενδυναμώνονται οι συγκεκριμένες μορφές αθλητικού τουρισμού και οι τοπικές οικονομίες. Επιπλέον, βέβαια, πρόκειται για ζήτημα με εθνική διάσταση και πολυκύμαντη σημασία, τόσο για την παραμεθόρια Κόνιτσα όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ