Εθνικό δίκτυο μονοπατιών και ανάδειξη των γεωπάρκων

amiras papigko

Με δύο μνημόνια συνεργασίας και μέσα από συνέργειες που αναπτύσσουν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού ενώνουν δυνάμεις. Σκοπός η δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και η τουριστική ανάδειξη των πέντε ελληνικών γεωπάρκων της UNESCO.

Οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη επέλεξαν το Μικρό Πάπιγκο προκειμένου να ανακοινώσουν τις συμφωνίες αυτές οι οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ήπειρο.

Οι δύο συμφωνίες αποτελούν μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος ως οχήματος για  μια πράσινη ανάπτυξη.

Με την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της δημιουργίας εθνικού δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών, σε όλη τη  χώρα, έγινε το πρώτο βήμα, όπως είπε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς σημειώνοντας ότι για τις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΝ, του Υπουργείου Τουρισμού, της διαΝΕΟσις και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για τη διαμόρφωση εθνικού στρατηγικού σχεδίου οργάνωσης και ανάπτυξης του τουρισμού.

Το ποσό που προβλέπεται να διατεθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάδειξη του εθνικού δικτύου μονοπατιών ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια.

Παράλληλα, για πρώτη φορά το ΥΠΕΝ μαζί με τον ΟΦΥΠΕΚΑ αναλαμβάνουν, από κοινού, την προστασία, την οικονομική υποστήριξη και την τουριστική ανάδειξη των πέντε ελληνικών παγκόσμιων γεωπάρκων UNESCO  στα οποία περιλαμβάνεται το γεωπάρκο Βίκου- Αώου.

«Η προσπάθειά μας δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη αν δεν υπήρχαν συνέργειες. Καμία πολιτική δεν είναι μονοδιάστατη και με αυτή την αρχή υλοποιούμε» ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Μικρό Πάπιγκο παραβρέθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου και Κώστας Αραβόσης, η Πρόεδρος του ΟΦΥΠΕΚΑ Μαρία Παπαδοπούλου και ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Τριάντης, οι βουλευτές του Νομού Μαρία Κεφάλα και Σταύρος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ