Έσβησε μόνος κι αβοήθητος… Οι υπηρεσίες άργησαν.. μία μέρα!

Μάρτυρες ενός δυσκίνητου μηχανισμού που ακόμη κι όταν υπάρχει άμεση και επείγουσα ανάγκη για να στηριχθεί -ίσως και να σωθεί- ένας άνθρωπος, στάθηκαν οι κάτοικοι μιας ολόκληρης γειτονιάς στα Γιάννινα. Πριν από μία ακριβώς βδομάδα, ένας γείτονάς τους βρέθηκε λιπόθυμος στο δρόμο. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μετέφερε τον 68χρονο άνδρα στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλοι τον γνώριζαν χρόνια. Ήξεραν ότι δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Μια ζωή άλλωστε δούλευε και τα τελευταία χρόνια έπαιρνε την σύνταξή του.

Μοναχικός, κλεισμένος στον εαυτό του. Συντροφιά του ήταν οι γάτες που φιλοξενούσε στο σπίτι και την αυλή του.

Όταν οι γείτονες τον βρήκαν λιπόθυμο κατάλαβαν ότι η κατάστασή του ήταν πιο σοβαρή από ότι υπολόγιζαν. Ο 68χρονος σιτίζονταν ελάχιστα ενώ η εικόνα της αυλής και του σπιτιού παρέπεμπαν σε έναν άνθρωπο που έχει άμεση κι απόλυτη ανάγκη για βοήθεια.

Μετά από ένα 24ωρο περίπου εξήλθε από το νοσοκομείο. Επέστρεψε και πάλι σε ένα σπίτι άδειο, χωρίς καμία μέριμνα ούτε για θέρμανση.

Οι γείτονες έσπευσαν να τον συνδράμουν με ρούχα και φαγητό. Εκείνος είχε κλειστεί στο δωμάτιο του, χωρίς να έρθει σε επαφή με κανέναν. Του άφηναν το φαγητό στην πόρτα…

Την ίδια μέρα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβοuλος Γιάννης Καραμπίνας, ένας από τους γείτονες του 68χρονου, απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία και να παρέμβουν οι υπηρεσίες της πρόνοιας.

Η εισαγγελική παραγγελία εκδόθηκε και ο ίδιος ξεκίνησε τα τηλεφωνήματα στην Πρόνοια. Περιέγραψε το επείγον της κατάστασης και την άμεση ανάγκη που υπάρχει για βοήθεια.

Η εισαγγελική παραγγελία δεν έφτασε την Πέμπτη, δεν έφτασε ούτε την Παρασκευή… Καμία υπηρεσία δεν κινήθηκε!

Το βράδυ της Κυριακής ο 68χρονος έφυγε από την ζωή.. Παθολογικά τα αίτια!

Από την ημέρα που είχε εξέλθει από το νοσοκομείο δεν ξαναβγήκε ούτε στην αυλή.. Πέρασε τις τελευταίες ημέρες του κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, χωρίς θέρμανση, ίσως και χωρίς φαγητό, παρέα με τις γάτες του!

Το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Καραμπίνας ενημερώθηκε από την πρόνοια ότι η εισαγγελική παραγγελία είχε φτάσει και είχε δοθεί στο πρωτόκολλο..

Ήταν ήδη πολύ αργά..

Η πιστή τήρηση του νόμου, η αργοπορία επικοινωνίας της μιας υπηρεσίας με μια άλλη, δεν επέτρεψαν να βοηθηθεί ένας άνθρωπος όσο ήταν στη ζωή..

Έσβησε μόνος κι αβοήθητος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ