Εστίες ρύπανσης περιμετρικά της λίμνης…

limni_zoika

Η ανεξέλεγκτη διάθεση ζωικών και πτηνοτροφικών αποβλήτων περιμετρικά της λίμνης των Ιωαννίνων αποτελεί μία εστία ρύπανσης που τείνει να γίνει μόνιμη. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς η ορθολογική διαχείριση δεν κατέστη εφικτή. Η απόπειρα για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων διαχείρισης ζωικών αποβλήτων σκόνταψαν σε αντιδράσεις των τοπικών φορέων που αφορούσαν κυρίως στην χωροθέτησή τους με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση. Η εναπόθεση των ζωικών απορριμμάτων γίνεται κυρίως στο νότιο τμήμα του λεκανοπεδίου προκαλώντας συχνά και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων λόγω της δυσοσμίας.

Συχνά τα απόβλητα αυτά μένουν στα χωράφια και μέσω των αποστραγγιστικών τάφρων καταλήγουν στην Παμβώτιδα επιβαρύνοντας την κατάσταση της λίμνης.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • limni zoika

Μία άλλη καταγεγραμμένη πηγή ρύπανσης αποτελεί το εργοτάξιο του Δήμου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την λίμνη.

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι εικόνες.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • limni ergotaksio

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • limni ergotaksio

Από τον Δήμο έχει αναγνωριστεί εδώ και χρόνια η ανάγκη για μεταφορά του εργοταξίου. Την τελευταία πενταετία επιχειρήθηκε η μετεγκατάστασή του, ο χώρος έχει εξευρεθεί, ορισμένες μελέτες εκπονήθηκαν αλλά ακόμη δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά ώστε να γίνει ο καθαρισμός και η ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ