Εστίαση-Κορωνοϊός: Στο 50% η πληρότητα για το Νομό Ιωαννίνων

estiasi

Στο 50% της πληρότητάς της θα λειτουργεί από τη Δευτέρα η εστίαση, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικού κινδύνου στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται ο Νομός Ιωαννίνων ο οποίος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα και ανώτατο όριο τα τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνει: «Από αύριο Δευτέρα στις περιοχές υψηλού κινδύνου ‪covid19.gov.gr/covid-map/ εφαρμόζονται ενδεικτικά: 1) στην εστίαση 50% πληρότητα, 4 καθήμενοι, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ‪00:00-05:00 κλειστά 2) αναλογία τμ/άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κλπ.»

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • twit

 «Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να οδηγήσουμε τις περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε ηπιότερο επίπεδο, προκειμένου να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η υπευθυνότητα όλων μας θα κρίνει την απόδοση των μέτρων», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σταμπουλίδης.

Στις «πορτοκαλί» περιοχές όπου ανήκει ο Νομός Ιωαννίνων για την εστίαση προβλέπεται:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό

-4 άτομα ανά τραπέζι

-Πληρότητα 50% της ωφέλιμης επιφάνειας

-Αποστάσεις τραπεζο-καθισμάτων (σχετική ΚΥΑ)

-Κλειστά 00.00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ