Εστιακοί φοιτητές: Ήταν στιγμές ωμής βίας

estia astinomia

Την απόσυρση των κατηγοριών ζητούν οι εστιακοί φοιτητές μία μέρα μετά τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στα Γιάννινα.

Οι φοιτητές με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα όπως μάσκες και αποστάσεις και ήταν η αστυνομία αυτή που επιτέθηκε με μανία τραυματίζοντας μάλιστα τρεις.

Συνολικά έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ έγιναν τριάντα προσαγωγές από το σημείο εκ των οποίων οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

«Το όργιο ψέματος κορυφώνεται, καθώς η αστυνομία δεν δίστασε να τους φορτώσει και με πρόστιμο 900ευρώ, επειδή υποτίθεται «δεν φορούσαν μάσκα» και επίσης κάνει λόγο για 60 άτομα με κράνη (!), ενώ δεν είχαν κανένας απολύτως (αυτό μαρτυρείται και από το γεγονός ότι αρκετοί φοιτητές πήγαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια και κακώσεις, από τα μανιασμένα χτυπήματα των αστυνομικών). Καταντάει πραγματικά γελοία η έκταση της μυθοπλασίας τους για να δικαιολογήσουν την στυγερή βία που άσκησαν πάνω στα θύματα», αναφέρουν.

Οι εστιακοί υποστηρίζουν ακόμη ότι κατά την προσαγωγή τους η Αστυνομία αρνήθηκε την παρουσία δικηγόρων, όπως και την ιατρική βοήθεια που χρειάστηκαν ορισμένοι.

Μάλιστα αναφέρουν ότι βρέθηκαν 24 άτομα στο ίδιο κελί χωρίς κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ