Εστία κορωνοϊού στο Μέτσοβο, ανησυχία σε όλο το Νομό

metsovo plateia

Μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο Μέτσοβο καθώς η πανδημία χτύπησε και την ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου.

Οι πρώτες πληροφορίες έφτασαν από το απόγευμα της Τρίτης και τα πρώτα θετικά δείγματα φέρεται ότι έγιναν γνωστά αργά το βράδυ.

Οι πληροφορίες ως προς τον αριθμό είναι συγκεχυμένες καθώς κατ’ άλλους υπάρχουν τρία κρούσματα μεταξύ των κατοίκων και κατ’ άλλους επτά.

Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μία νέα εστία στην περιοχή η οποία διέρχεται πολύ δύσκολες ώρες.

Σήμερα ορισμένα καταστήματα στο Μέτσοβο έμειναν κλειστά ενώ έγινε απολύμανση, για ψυχολογικούς λόγους, στο δημαρχείο και τα σχολεία της κωμόπολης.

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας, με τον οποίο επικοινώνησε το Epiruspost, ανέφερε ότι έχει θέσει εαυτόν σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους,  ο Δήμος ωστόσο και το δημαρχείο λειτουργούν κανονικά.

Η ιχνηλάτηση από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου είναι σε εξέλιξη ενώ πληροφορίες θέλουν μονάδες του ΕΟΔΥ να μεταβαίνουν στο Μέτσοβο για δειγματοληψίες στην περιοχή.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, αλλά και τις ιχνηλατήσεις που γίνονται σε άλλο ορεινό χωριό, θεωρείται ότι η ανακοίνωση ειδικών περιοριστικών μέτρων για ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων είναι θέμα χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ