Έσπασε ο δίσκος κοπής και τραυμάτισε εργαζόμενο

nosokomeio filiaton

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένου, ο τραυματισμός συμβασιούχου εργαζομένου προήλθε ενώ χειρίζονταν χορτοκοπτικό μηχάνημα σε εργασίες καθαρισμού. Κατά την διαδικασία  των εργασιών έσπασε ο δίσκος κοπής  με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του, να τον τραυματίσει σοβαρά  στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού.

Στην συνέχεια  διακομίστηκε με την βοήθεια  συναδέλφων του στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου διαπιστώθηκε  ο σοβαρός τραυματισμός σε τρεις τένοντες του ποδιού του.

«Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, ο πεπαλαιωμένος με ελλιπή συντήρηση εξοπλισμός ,  οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης στο υπάρχον προσωπικό, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο τραυματισμός του συναδέλφου  δεν είναι άπλα ένα ακόμα εργατικό ατύχημα.

Είναι εργοδοτικό έγκλημα που φέρει την υπογραφή της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης, η οποία με το νομοσχέδιου κατάργησης του 8ωρου θέλει να την εντατικοποίηση ακόμα περισσότερο. Δεν είναι η κακιά η ώρα. Οι υπηρεσίες των ΟΤΑ  από το 2014 έχουν  θρηνήσει πάνω από 50 νεκρούς. Ενώ  τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν διπλά και τριπλά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι μοναδικοί που βγάζουν χρυσάφι είναι οι επιχειρηματίες του χώρου» αναφέρει στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ