Έσκισαν τα βιβλιάρια, παίρνουν τις καταθέσεις

Τοποθέτησαν μαύρες σημαίες, έσκισαν συμβολικά τα βιβλιάρια… Οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης να του βάλει λουκέτο.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη ενώ την ώρα της διαμαρτυρίας έκλεισαν και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σε δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε έστειλε εκ νέου αυστηρό μήνυμα προς την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και ταυτόχρονα ζήτησε να ανοίξει άμεσα δίαυλος επικοινωνίας και διάλογος στην κατεύθυνση να υπάρξει συμφωνία για τη διατήρηση του υποκαταστήματος.

Πολίτες, καταθέτες της Εθνικής Τράπεζας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έσκισαν βιβλιάρια της Τράπεζας και συμπλήρωσαν αιτήσεις με τις οποίες ζητούν την απόσυρση των καταθέσεών τους με σκοπό τη μεταφορά σε άλλες Τράπεζες.

Επίσης ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών οι οποίες και θα αποσταλούν στη διοίκηση της Εθνικής, στον Υπουργό Οικονομικών και σε άλλους αρμόδιους παράγοντες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού με ψήφισμά του ζητά:

  1. Να αρθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Θεσπρωτικό.
  2. Να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος.

Και 3. Να γίνει προσπάθεια από την Τράπεζά σας για περαιτέρω στήριξη της Τοπικής επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών και αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

Σε περίπτωση που δεν ληφθούν υπόψη οι διαμαρτυρίες μας, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τις έντονες ανησυχίες και αγωνίες των επιχειρηματιών και των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής, τότε το Δημοτικό Συμβούλιο, θα άρει την απόφασή του για την τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ