Αισιόδοξος για τους αυτοκινητόδρομους ο Ράιχενμπαχ

DROMOI ANAPTYKSIS

DROMOI ANAPTYKSIS«Είναι νωρίς να είμαστε απολύτως βέβαιοι για οτιδήποτε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα σταθεί εμπόδιο, δεν θα καθυστερήσει τις διαδικασίες σε αυτό το στάδιο, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη πολιτική απόφαση. Οπότε όταν θα υπάρξει οριστική συμφωνία θα είναι πιο σύντομες οι αποφάσεις της Επιτροπής».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράϊχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις τράπεζες για την επανεκκίνηση των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

 

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις, ο κ. Ράιχενμπαχ παρατήρησε ότι υστέρηση καταγράφεται στη φορολογική διοίκηση. Ωστόσο, όπως σημείωσε: «Ευελπιστούμε ότι με την τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη, θα σημειωθεί πρόοδος και σε αυτό το κομμάτι τους επόμενους μήνες. Μέχρι σήμερα, πάντως, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά παρότι έχουμε επενδύσει πολλά σε τεχνική βοήθεια».

Σχετικά με τους αυτοκινητόδρομους, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους επιτρόπους, Χαν, Αλμούνια και Μπαρνιέ, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα, ούτως ώστε να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες από την Επιτροπή.

Απώτερος στόχος του υπουργείου, το οποίο θα έχει επαφές και με τα εμπλεκόμενα 43 πιστωτικά ιδρύματα, είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με το οποίο «οι μπουλντόζες στα έργα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο».

Εκτός από την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Ράιχενμπαχ συζήτησαν την προώθηση ενός σχεδίου ανάπτυξης που συνδέεται με την επόμενη προγραμματική περίοδο για την Ελλάδα, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης να δηλώνει ότι επιθυμία του είναι να υπάρξει ένα μοντέλο ανάπτυξης παρόμοιο με τη «Λευκή Βίβλο» της ΕΕ επί εποχής Ντελόρ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ