Ες αύριον τα σπουδαία για τα σκουπίδια στα Γιάννινα…

apor soros2

apor soros2

Στο κενό προς το παρόν έπεσε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για αύξηση του αριθμού και των δρομολογίων απορριμματοφόρων προκειμένου να απομακρυνθούν τόνοι απορριμμάτων που κάνουν εφιαλτική την κατάσταση στην πόλη.

Η πρόταση έγινε στο Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, θα απαντούσε μέχρι το μεσημέρι, τελικά όμως το μεσημέρι έκανε γνωστό, ότι θα απαντήσει αύριο για την αποδοχή ή μη της πρότασης αυτής.

Έτσι οι δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, δεν περιείχαν ουσιαστική είδηση!

Όπως είπε ο δήμαρχος, στην σύσκεψη με τον Σύλλογο Εργαζομένων, έγινε σαφές ότι για να λειτουργήσει ορθά ο τομέας της καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών είναι απαραίτητη η ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό, και προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος έχει διασφαλίσει την κάλυψη των μισθολογικών αναγκών που θα προκύψουν, μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.

«Στη λογική αυτή ενημερώσαμε το Σωματείο πως πρόθεσή μας είναι να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος σε σχέση με τη λειτουργία του ευαίσθητου τομέα της αποκομιδής το προσωπικό ασφαλείας και πως αυτό διέπεται από σαφείς νόμους και διατάξεις οι οποίοι αναφέρουν τα εξής:
1)Το προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί κάτω από τις οδηγίες του εργοδότη (Ν.1264/82)
2) Το ποσοστό του προσωπικού ασφαλείας πρέπει να καθορίζεται στο τέλος κάθε έτους -με ισχύ για το επόμενο- μετά από εισήγηση του Συλλόγου Εργαζομένων
3)Η Υπηρεσία καθαριότητας αποτελεί υπηρεσία που παρέχεται σε 24ωρη βάση σύμφωνα με το ΦΕΚ 402/2017.

Με βάση τα ανωτέρω η Δημοτική Αρχή πρότεινε στους εργαζόμενους να διατεθούν από σήμερα ως τη λήξη της απεργίας 2 απορριμματοφόρα με πλήρωμα ανά βάρδια (η κανονική λειτουργία του τομέα καθαριότητα προβλέπει δύο βάρδιες) με τη Δημοτική Αρχή να αποφασίζει σε ποια σημεία θα πρέπει να γίνει η αποκομιδή καθώς και τη διάθεση ενός γερανοφόρου οχήματος που εξυπηρετεί τους ευαίσθητους υγειονομικά χώρους.

Η συμφωνία που υπήρξε με το Σύλλογο ήταν να μας απαντήσουν επί των προτάσεων που καταθέσαμε μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού τους Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι.

Όπως με ενημέρωσε όμως ο πρόεδρος, Χρήστος Μεντής, η απόφαση αυτή θα ληφθεί αύριο πρωί», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι στις παρούσες συνθήκες απόλυτη προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία και συμπλήρωσε ότι πλέον ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Τέλος, ανέφερε ότι το πρόβλημα που προέκυψε με τους συμβασιούχους βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, η οποία με τους χειρισμούς της και τα νομοθετήματά της απέτυχε να βρει νόμιμες λύσεις με αποτέλεσμα αυτές να κριθούν αντισυνταγματικές.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ