Ες αύριον τα σπουδαία… Αναβολή λόγω απεργίας!

Η παρουσία εργαζομένων και εκπροσώπων σωματείων είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Οι εκπρόσωποι των σωματείων ζήτησαν την αναβολή εξ αιτίας της 24ωρης απεργίας. Ωστόσο από αρκετούς τέθηκε και το θέμα της ανάθεσης σε ιδιώτη της καθαριότητας στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος, που επρόκειτο να συζητηθεί και για το οποίο έχει λάβει ήδη απόφαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η έναρξη της συνεδρίασης χαρακτηρίστηκε από αρκετή ένταση και μετά από συζήτηση μιας και πλέον ώρας αποφασίστηκε η διακοπή για το απόγευμα της Τετάρτης.

Την διακοπή της συνεδρίασης ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας  υποστηρίζοντας ότι υπάρχει θέμα δεοντολογίας ενώ υποστήριξε ότι η Τρίτη δεν είναι κατάλληλη μέρα για συνεδριάσεις προτείνοντας αυτές να γίνονται Δευτέρα ή Τετάρτη.

Στο πλευρό των εργοδοτικών σωματείων και των διαμαρτυρόμενων εργαζομένων βρέθηκε η Τατιάνα Καλογιάννη υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ορθό να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σε μέρα απεργίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Λάζαρος Νάτσης ενώ τα επιχειρήματα των παρατάξεών τους παρουσίασαν και πάλι η Όλυ Τσουμάνη της Λαικής Συσπείρωσης και ο Χρήστος Πατσούρας της Αριστερής Παρέμβασης.

Με βάση τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ εισηγήθηκε την αναβολή για το απόγευμα της Τετάρτης υπογραμμίζοντας ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν στους πολίτες και για τα οποία ο δήμος πρέπει να πάρει αποφάσεις.

Αυτό που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι η παραχώρηση σε ιδιώτη της καθαριότητας στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος, κάτι που γίνεται ήδη για την Παμβώτιδα και το Μπιζάνι, ώστε το σύνολο του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου να ασχοληθεί  με την πόλη όπου εντοπίζονται πολύ σοβαρά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ