Ερώτηση για τις μελέτες του άξονα «Γιάννινα- Κακαβιά»

ioannina kakavia

Ερώτηση στη Βουλή για τις μελέτες του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς κατέθεσε η Ελληνική Λύση, κάνοντας αναφορά στην πολυετή καθυστέρηση για την ολοκλήρωσή τους όπως για την υλοποίηση του έργου.

«Παρόλο που διακινούνται κατά καιρούς πληροφορίες, μέσω δημοσιευμάτων, ότι υφίστανται μελέτες είτε επίκειται σύνταξη μελετών, εντούτοις συνεχίζονται οι επιφυλάξεις και οι δυσπιστίες γεννώντας αμφιβολίες και ερωτήματα, σχετικά με την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος παρά η κατασκευή του αναφερόμενου οδικού άξονα. Προσφάτως, νέα εκτίμηση του ΥΜΕ διακινήθηκε για ολοκλήρωση μελετών εντός του επόμενου εξαμήνου με παράλληλες συναφείς πληροφορίες από την Περιφέρεια Ηπείρου για ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους, οι οποίοι έχουν λήξει. Συνεπώς, υπάρχει αναγκαιότητα σύνταξης νέας συνολικής μελέτης περιβαλλοντικών έργων και αδειοδότησης»  αναφέρει στην ερώτησή της η Ελληνική Λύση.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή απευθύνεται στον Υπουργό Υποδομών προκειμένου ζητώντας το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών όπως και της κατασκευής του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ