Ερωτήματα για την διαχείριση θετικού κρούσματος στο Χατζηκώστα

xatzikosta new

Σοβαρά ερωτήματα για την διαχείριση θετικού κρούσματος στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα θέτει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών.

Ασθενής που είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και νοσηλευόταν στην Παθολογική βρέθηκε θετικός στον ιό ωστόσο και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση δεν ελήφθη κανένα μέτρο.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ που «υλοποιήθηκαν κατά γράμμα» από την αρμόδια επιτροπή του Νοσοκομείου ήταν οι εξής: « αφού φορούσε μάσκα η ασθενής και οι νοσηλευτές , οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό που ενεπλάκησε  φορούσαν  γάντια και μάσκες,  δεν υπάρχει πρόβλημα, όλοι εργάζονται κανονικά και σε τέσσερις ημέρες να κάνουν τεστ!!!!».

Η συγκεκριμένη διαχείριση εγείρει σειρά ερωτημάτων καθώς τα «πρωτόκολλα» απέχουν πολύ από κείνα του Μαρτίου και του Απριλίου όταν για ανάλογο συμβάν θα υπήρχε καραντίνα 14 ημερών και σχολαστικός έλεγχος όλων όσων είχαν επαφή με το κρούσμα.

Στην προκειμένη περίπτωση όπως σημειώνεται το νοσηλευτικό προσωπικό και η ιατρική ομάδα που ήταν σε πολύ κοντινή επαφή με την ασθενή εργάστηκε κανονικά, η απολύμανση του θαλάμου έγινε μετά από 12 ώρες, δεν υπήρξε καμία πρόνοια για τους συνοδούς άλλων ασθενών που ήταν στον ίδιο θάλαμο.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού! Καλούμε τους συναδέλφους επιστήμονες της επιτροπής να κρίνουν με βάση τις ανάγκες μας , την προστασία της υγείας μας. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει κανείς να επικαλεστεί το « αφού όλα τα τεστ είναι αρνητικά και το ευχόμαστε, άρα σωστή και η διαχείριση!», επισημαίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ