Έρμαιο και πάλι οι φοιτητές από την Βελλά!

vellas

Εξιλαστήρια θύματα οι φοιτητές των συγχωνεύσεων εκκλησιαστικών σχολών όπως η Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς.

Φοιτητές που δεν χρωστούσαν κανένα μάθημα προηγούμενου εξαμήνου βρέθηκαν να χρωστάνε και μάλιστα πολλά, καθώς μαθήματά τα οποία τα διδάχθηκαν, τα εξετάστηκαν και πέρασαν με κάθε δυσκολία, η σχολή υποδοχής δεν τα αναγνωρίζει.

Συγκεκριμένα,  η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών στους σπουδαστές που τώρα είναι τέταρτο έτος από τη Βελλά Ιωαννίνων, δεν αναγνωρίζει σειρά μαθημάτων προηγούμενων ετών τους, με αποτέλεσμα, φοιτητές που δεν χρωστούσαν κανένα μάθημα να χρωστάνε.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα

 E12 Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού (μάθημα που διδασκόταν στην ΑΕΑ Βελλάς, η ΑΕΑ Αθηνών δε το αναγνωρίζει).

E52 Διδακτική Μεθοδολογία και Χριστιανική Αγωγή Χριστιανισμού (μάθημα που διδασκόταν στην ΑΕΑ Βελλάς, η ΑΕΑ Αθηνών δε το αναγνωρίζει).

Y51 Εισαγωγή στην Ορθόδοξη Θεολογία (μάθημα που διδασκόταν στην ΑΕΑ Βελλάς, η ΑΕΑ Αθηνών δε το αναγνωρίζει μόνο του).

Υ66 Ποιμαντική Θεολογία (μάθημα που διδασκόταν στην ΑΕΑ Βελλάς, η ΑΕΑ Αθηνών δε το αναγνωρίζει μόνο του, αλλά θέλει ξανά παρακολούθηση και εξέταση διότι στην ΑΕΑ Αθήνας εμπεριέχεται και η Εξομολογητική).

Και δεν είναι μόνο αυτά…

Τα παιδιά που ήταν από τις σχολές που έκλεισαν μάλλον θα αναγκαστούν να κάνουν και 5ο ίσως και 6ο χρόνο… Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία τελικά θέλει πιο πολλά χρόνια και από την Ιατρική για τους φοιτητές που μεταφέρθηκαν από τις σχολές που έκλεισαν. 

Το Υπουργείο παιδείας, για μια ακόμα φορά απέδειξε πόσο πολύ, δεν ενδιαφέρεται για τους φοιτητές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ