Έργο πνοής.. Αποχετευτικό για Σύβοτα, Πλαταριά και Πέρδικα

apox ipografi

apox ipografi

Ένα έργο πνοής, έργο που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, περνάει πλέον στη φάση της κατασκευής.

Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο παραλιακό μέτωπο της Θεσπρωτίας, στην πιο τουριστική ζώνη και συγκεκριμένα στις περιοχές Συβότων,Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 37 εκατομμυρίων ευρώ.

Την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας Σωτήρης Μήτσης, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Λώλου, υπέγραψε την σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Έτσι το έργο παίρνει πλέον τον δρόμο της κατασκευής.

Δηλώσεις

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος σε δήλωσή του αναφέρει:

Σήμερα υπογράφηκε η κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου για το Δήμο μας το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών των πλέον τουριστικών περιοχών του Δήμου.

Θα δώσει προστιθέμενη αξία και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερη περιοχή ενώ παράλληλα θα θωρακίσει το οικιστικό περιβάλλον τουριστικών περιοχών όπως είναι τα Σύβοτα, η Πέρδικα και η Πλαταριά.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όσους σχεδίασαν και ενέταξαν το εν λόγω έργο για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ και κυρίως την τον Περιφερειάρχη και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου για τη σύνταξη της μελέτης. Επίσης θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τους υπηρεσιακού παράγοντες της ΔΕΥΑΗ αλλά και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για τη συμβολή τους στην ένταξη του έργου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Καλώ τέλος την ΔΕΥΑΗ ως επιβλέπουσα αρχή του έργου, να παραμείνει αυστηρά προσηλωμένη στα προβλεπόμενα από τις μελέτες τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησηςπροκειμένου να παραδοθεί ένα κατασκευαστικά και λειτουργικά άρτιο έργο.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ δήλωσε:

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα καθώς υπογράψαμε τη σύμβαση για την κατασκευή του μεγαλύτερου εν εξελίξει αποχετευτικού έργου στη χώρα μας. Το έργο αυτό πρόκειται να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά ολόκληρη την παράκτια περιοχή του Δήμου, προσδίδοντας της σημαντικές υπεραξίες.

Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλα στην επίτευξη αυτού του έργου, τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές, την Περιφέρεια Ηπείρου και τη Διαχειριστική Αρχή καθώς και τους υπηρεσιακού παράγοντες της ΔΕΥΑΗ που χάρη στις ενέργειες τους οδηγηθήκαμε σήμερα σ αυτό το αποτέλεσμα.

Ένα έργο με προϋπολογισμό περίπου 37 εκατομμύρια ευρώ και με ορίζοντα αποπεράτωσης τους 44 μήνες συμπεριλαμβανομένης και τις δοκιμαστικής λειτουργίας.

Δεσμεύομαι προσωπικά ότι ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ θα πράξω ότι είναι απαραίτητο για ολοκλήρωση του έργου σύμφωνα με τη μελέτη και εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ