Εργαστήριο χειροτεχνίας στους Ταξιάρχες της Κωστάνιανης

kostaniani

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 (24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021) με το κοινό θέμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage: AllInclusive). Βασικός σκοπός του θεσμού και ειδικότερα της φετινής θεματικής είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών στην πολιτιστική κληρονομιά με το άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στην κοινωνία. Μία από τις δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιηθεί στην Κωστάνιανη.

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο χειροτεχνίας στον ναό Ταξιαρχών στην Κωστάνιανη Ιωαννίνων (13ος – 14ος αι.), με θέματα εμπνευσμένα από τις τοιχογραφίες του ναού. Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον ναό των Ταξιαρχών (ώρα 11:00 π.μ.) που θα απευθύνεται κυρίως στην τοπική κοινότητα και στα μέλη του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κωστάνιανης.

Οι δράσεις έχουν ως στόχο την δημιουργική σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την πολιτιστική κληρονομιά και τη ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η αρχαιολόγος Πολυξένη Δημητρακοπούλου και το εργαστήριο η συντηρήτρια αρχαιοτήτων Αυγή Ευθυμιάδου και η εικαστικός-ζωγράφος Ευτυχία Σταύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ