Έργα Ηπειρωτών στο Ίδρυμα Γκανή

gkani

Με μια έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής έργων ηπειρωτών καλλιτεχνών θα πλαισιωθεί τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο η έκθεση «Με αυτούς οδηγούς, προχωράμε», που φιλοξενείται στο Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» (Σούτσου 26).

Οι πίνακες που εκτίθενται, είναι δωρεά της Νατάσας Μπέγκα με έργα καλλιτεχνών που παρουσίασαν για πρώτη φορά στις αντίστοιχες εκθέσεις των «Ηπειρωτικών» από το 1975 και μετά, δηλαδή των εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών στη γένεση και ανάπτυξη των οποίων η συμβολή της Νατάσας Μπέγκα ήταν πρωταγωνιστική.

Μια γνήσια εικόνα, ένα πιστό ποιοτικό αντίγραφο των εικαστικών εκδηλώσεων εκείνης της εποχής είναι η έκθεση που φέρνει στην επικαιρότητα μνήμες από το αγνό και ποιοτικό μεταπολιτευτικό πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, σχεδόν απόμακρο για την εποχή μας.

Με την έκθεση το Ίδρυμα επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του για το μεγάλο και πολυδιάστατο έργο της Νατάσας Μπέγκα , που «σηματοδοτεί την έντονη προσωπική της παρουσία στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι αυτής της πόλης επί σειρά δεκαετιών, με αποκορύφωμα την –χωρίς ίσως προηγούμενο στη τοπική μας ιστορία– συμβολή της με θυσίες στην προώθηση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και αγώνων για το κοινωνικό σύνολο».

Η έκθεση θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ