Έργα αναβάθμισης των Ιαματικών Πηγών μέσω ΕΣΠΑ

iamatikes3

iamatikes3

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας συμμετείχε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εργασίες του ειδικού θεματικού συνεδρίου «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο», που διοργανώθηκε στην Ιθάκη από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Τζιάλλας ανέπτυξε το κεντρικό στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, στις οποίες προτεραιότητα είναι ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, που συμπεριλαμβάνει τον ιατρικό και τον ιαματικό τουρισμό.

Αναφέρθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη προώθηση και προβολή του ιατρικού τουρισμού, και στη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και όλα τα συναρμόδια υπουργεία σε αυτήν την κατεύθυνση.

Τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά στην ταχύτατη αναγνώριση νέων ιαματικών πηγών σε όλη τη Ελλάδα και στην υποστήριξη νέων επενδύσεων στις τοπικές οικονομίες. Ειδικότερα, επισήμανε ότι στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η υποστήριξη των ΟΤΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ΕΠΑΝΕΚ για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών των ιαματικών πηγών που λειτουργούν οι Δήμοι. Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του προγράμματος , όπως ανέφερε ο κ. Τζιάλλας θα προβλεφθεί η δυνατότητα εξεύρεσης πόρων για την προώθηση των επενδύσεων και μέσω της δημιουργίας συμπράξεων δημόσιου ιδιωτικού τομέα ΣΔΙΤ που αναμένεται να κινητοποιήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αναφέρθηκε επίσης στο σχεδιασμό για την συνέργεια και διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της οικονομίας, όπως η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, το εμπόριο, η προώθηση των ελληνικών προϊόντων, προς όφελος των τοπικών οικονομιών.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ