Έργα 9 εκατ. στο αεροδρόμιο Ακτίου

Το τι έχει αλλάξει αλλά και την πολιτική της fraport που διαχειρίζεται πλέον και το αεροδρόμιο του Ακτίου παρουσίασε η ομάδα της εταιρείας με επικεφαλής τον Alexander Zinell, διευθύνοντα συμβούλου της Fraport.

Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο και το νέο αεροδρόμιο του Ακτίου θα μπορεί να δέχεται αεροπλάνα και επιβάτες στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ένα το πλάνο που παρουσιάστηκε σηματοδοτεί την οριστική μετάβαση του Διεθνούς Αερολιμένα Ακτίου/Πρέβεζας σε μία νέα σύγχρονη πραγματικότητα, αποτελώντας αναπτυξιακό πόλο για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Η παρουσίαση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Βόνιτσας και η αναφορά όλων είχε να κάνει με την νέα εποχή για το αεροδρόμιο του Ακτίου κυρίως όμως με την ασφάλεια του αεροδρομίου , την αύξηση της κίνησης των τελευταίων ετών αλλά και την αύξηση της χωρητικότητας του αεροδρομίου καθώς και την βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των επιβατών. “Μας ενδιαφέρει τόσο η ασφάλεια των επιβατών όσο και του ίδιου του αεροδρομίου γι αυτό και υπακούμε σε όλους τους Ευρωπαϊκούς κανόνες που αφορούν την ασφάλεια και που είναι το σημαντικότερο για ένα αεροδρόμιο», είπε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής λειτουργιών της εταιρείας, Ηλίας Μαραγκάκης, ο οποίος μίλησε και για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν ξεκινώντας για αρχή από δύο εβδομάδες ζητώντας φυσικά και τη συνδρομή των επαγγελματιών των τουριστικών προορισμών.

Ο Alexander Zinell ανέλυσε τα ιστορικά ρεκόρ επιβατών της τελευταίας τριετίας και το εντυπωσιακό στοιχείο ότι το 98% των επιβατών στο Άκτιο προέρχονται από το εξωτερικό, κάτι που δε γίνεται σε κανένα άλλο ελληνικό αεροδρόμιο. Ένα στοιχεία που μετατρέπει το Άκτιο στο απόλυτο Διεθνές αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Κλάδης, παρέθεσε το σχεδιασμό των έργων που γίνονται και θα γίνουν στο αεροδρόμιο, με ορίζοντα σχεδιασμού το 2026. Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9 εκατ. 242 χιλ. ευρώ.

Σχεδιασμός που περιλαμβάνει χωρικές επεκτάσεις και αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων, αναδιαμόρφωση των χώρων, για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού, τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών και νέων slots, νέων εγκαταστάσεων στο χώρο αποσκευών, νέες εμπορικές χρήσεις , αύξηση του συνολικού εμπορικού χώρου μέσω της εκμετάλλευσης αχρησιμοποίητων χώρων, νέα γραφεία αστυνομίας και τελωνείου, νέοι μηχανολογικοί χώροι, αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού κ.α.

ΠΗΓΗ: Βήμα Πρέβεζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ