Έργα 45,7 εκατομμύριων.. «Ασπίδα» για το περιβάλλον στην Ήπειρο

Ασπίδα για την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και βέβαια προυπόθεση για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αποτελούν τα αποχετευτικά δίκτυα και οι βιολογικοί καθαρισμοί που κατασκευάζονται σε ολόκληρη την Ήπειρο. Το μέγεθος των έργων αυτών είναι πρωτόγνωρο και ως αποτέλεσμα έχει να καλύπτονται πλήρως όχι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και το σύνολο της παραλιακής ζώνης. Πρόκειται για ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν κατά τον ετήσιο απολογισμό έργου που έγινε από την Περιφερειακή Αρχή.

Η συνεδρίαση ήταν διεξοδική και πολύωρη. Τοποθετήθηκαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες, κάνοντας ο καθένας τον απολογισμό του δικού του τομέα, κατατέθηκαν οι απόψεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και επίλογος έγινε από τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Τα έργα που δρομολογούνται στον τομέα του περιβάλλοντος είναι από τα πιο σημαντικά. Όχι μόνο γιατί έρχονται να λύσουν προβλήματα πολλών ετών, αλλά γιατί καθιστούν την Ήπειρο πρωτοπόρα στον τομέα αυτό και φυσικά απάλλαξαν δια παντός την περιοχή από τον κίνδυνο επιβολής προστίμων.

Πέρα από τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει και εκτελεί μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, συνολικά έχουν συμβασιοποιηθεί έργα προυπολογισμού 45,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για το δίκτυο αποχέτευσης και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου, με προυπολογισμό 4,5 εκατομμύρια.

Την κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Δημοτική Κοινότητα Μετσόβου με προυπολογισμό 6,9 εκατομμύρια.

Το έργο συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών του πρώην Δήμου Φιλοθέης και Καμπής Άρτας καθώς και επέκταση του βιολογικού Φιλιππιάδας με προυπολογισμό 13,1 εκατομμύρια.

Το έργο συλλογής, μεταφοράς και λυμάτων οικισμών των πρώην δήμων Αμβρακικού και Αράχθου με προυπολογισμό 14,2 εκατομμύρια.

Το έργο συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην δήμου Ζαλόγγου και των οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας με προυπολογισμό 37,7 εκατομμύρια.

Την αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και βιολογικού Παραμυθιάς και Καρυωτίου με προυπολογισμό 9,4 εκατομμύρια.

Τα έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα με προυπολογισμό 29,9 εκατομμύρια.

Πρόκειται για μία τεράστια παρέμβαση που υλοποιείται και λύνει ουσιαστικά και μόνιμα προβλήματα όχι μόνο στην τουριστική ζώνη αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ