Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες- Η εικόνα στην Ήπειρο

dimoskopisi pereifereia

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR αποδεικνύουν ότι στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας το παιγνίδι είναι ανοιχτό για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6848 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Από τα στοιχεία της έρευνας αυτής φαίνεται ότι η μάχη στην Περιφέρεια Ηπείρου θα οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας αφορούν τη δυναμική του πρώτου γύρου και δεν αποκλείουν να υπερψηφιστεί ένας από τους εν ενεργεία περιφερειάρχες στον δεύτερο γύρο, καθώς η εκλογική μάχη εκεί καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και συμμαχίες.

Σημειώνεται επίσης ότι η έρευνα δεν έχει μετρήσει άλλα πρόσωπα αλλά το ερωτηματολόγιο είναι επικεντρωμένο στις περιφερειακές αρχές και τους εν ενεργεία περιφερειάρχες.

Στοιχεία για την Περιφέρεια Ηπείρου

Στο ερώτημα πως κρίνετε την θητεία του Περιφερειάρχη σας Αλέκου Καχριμάνη το 15,8% απαντά πολύ καλή και το 22,1 καλή. Συνολικά το 37,9% έχει θετική γνώμη ενώ το 48,2% θεωρεί από κακή έως πολύ κακή την θητεία.

Στο ερώτημα θα ψηφίζατε τον νυν Περιφερειάρχη το 34% απαντά ναι και μάλλον ναι, το 40,9% σίγουρα όχι και το 19,5 μάλλον όχι.

Σε συντριπτικό ποσοστό καθώς ξεπερνά το 80% η κοινή γνώμη πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει όριο θητειών στους περιφερειάρχες.

Ως προς την αξιολόγηση των προβλημάτων η ανεργία και η ακρίβεια είναι αυτά που κατέχουν τις πρώτες θέσεις.

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ