Έρευνα στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων για ανακοίνωση που εμπλέκει ιδιωτικά ασθενοφόρα

Μία συμφωνία που βρέθηκε αναρτημένη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ φέρει τα Γιάννινα στο επίκεντρο και στο κέντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων κατήγγειλε τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων ως ανίκανο και ανήμπορο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και του καταλόγιζε ότι προχωρά σε συμφωνίες με οδηγούς ασθενοφόρων ιδιωτικών κέντρων για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Μάλιστα η Ομοσπονδία προειδοποιούσε ότι θα κινηθεί νομικά και συνδικαλιστικά προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση του θέματος.

Και κάπου εκεί παρενέβη ο Αναπληρωτής Υπουργός.. Αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού διατάχθηκε έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όσους έγραψαν, ανάρτησαν, αλλά και δημοσίευσαν, ανακοίνωση στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων που «προτρέπει» στην εμπλοκή ασθενοφόρων και οδηγών ιδιωτικών κλινικών για διακομιδές σε επείγουσες μόνο περιπτώσεις και όταν το ΕΚΑΒ αδυνατεί να καλύψει τα περιστατικά αυτά.

«Δεν υπάρχει και ούτε μπορούσε ποτέ να υπάρξει επί της παρούσας κυβέρνησης κάποια εντολή από διευθυντή Τομέα ΕΚΑΒ ή από την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ ή από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα του υπουργείου, που να επιχειρεί να καλύψει κενά του συστήματος με την εκούσια αρωγή ιδιωτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως υπογραμμίζεται «η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν εδώ και χρόνια αναρτημένη στον επιχειρησιακό τομέα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και μεταφέρθηκε μαζί με όλα τα υπόλοιπα έγγραφα του τομέα κατά τη μεταφορά του Επιχειρησιακού Κέντρου στα Ιωάννινα. Η ανακοίνωση που βρέθηκε αναρτημένη στα Ιωάννινα δεν φέρει καμία υπογραφή, έχει ήδη αποκαθηλωθεί από το Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ