Έρευνα και από το ΣΔΟΕ για τα παράνομα όστρακα

OSTRAKAΜε ιδιαίτερη προσοχή διερευνά το ΣΔΟΕ την υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας οστρακοειδών που κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τα οστρακοειδή κατασχέθηκαν επειδή το μέγεθός τους ήταν μικρότερο από το επιτρεπόμενο προς εμπορία. Σύμφωνα με πληροφορίες τα όστρακα είχαν φορτωθεί στην Ξάνθη. Το αυτοκίνητο που τα μετέφερε ανήκει σε Βουλγάρικη εταιρία ενώ ο 37χρονος Έλληνας οδηγός συνελήφθη.

Το ΣΔΟΕ έχει επιληφθεί προκειμένου να διαπιστώσει αν τα παραστατικά που συνόδευαν το παράνομο εμπόρευμα είναι κανονικά ή πρόκειται για πλαστά.

Ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο που έκανε το Λιμεναρχείο στο φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) επτακόσια είκοσι (720) κιλά σε εβδομήντα δύο (72) σάκους δίθυρα όστρακα αχιβάδα (Ruditapesdecussates) υπολειπομένων διαστάσεων από 2,5 έως 4,4 εκατοστά κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 4,5 εκατοστών,

β) χίλια εξακόσια δέκα (1.610) κιλά σε εκατόν εξήντα ένα (161) σάκους τελλίνα (DonaxTrunculus) υπολειπομένων διαστάσεων από 1,0 έως 2,9 εκατοστά κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 3,0 εκατοστών και

γ) δύο χιλιάδες ενενήντα (2.090) κιλά σε εκατόν ενενήντα τρεις (193) σάκους κυδώνια (Venusverrucosa) υπολειπομένων διαστάσεων από 2,5 έως 3,9 εκατοστά κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 4,0 εκατοστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ