Έρχονται λουκέτα σε δημόσια νοσοκομεία

NOSOKOMEIO_PAN– Πάνω από είκοσι θα κλείσουν το 2013, πως θα επηρεαστεί η Ήπειρος

Σήμα κινδύνου για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς το ένα τρίτο απειλείται με λουκέτο το προσεχές διάστημα. Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές προκαλούν πράγματι σοκ, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο είκοσι νοσοκομεία του ΕΣΥ να κλείσουν οριστικά μέσα στο 2013.

Τα προβλήματα στα 132 Νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι γνωστά από καιρό όμως όσα μέτρα έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά για την επίλυσή τους.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι για το 2012 υπάρχουν χρήματα, αλλά ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την επιβίωση των Νοσοκομείων και την επόμενη χρονιά.

”Ξέρω όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας από πάνω μέχρι κάτω. Και πήγα παντού και δέχθηκα παντού και το καλό και το κακό. Δεν είναι για πέταμα το ΕΣΥ, δεν είναι για τα σκουπίδια, δεν ήταν ποτέ για τα σκουπίδια. Είναι ένα καλό δημόσιο σύστημα υγείας” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Για τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει γίνει συζήτηση κατά το παρελθόν με πολλούς να θεωρούν ότι απαιτείται ανασχεδιασμός στον οποίο θα περιλαμβάνεται ακόμη και κλείσιμο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι είναι επιβεβλημένη η συγχώνευση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με το Χατζηκώστα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μία τέτοια εξέλιξη δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την περιοχή μας.

Ο κ. Λοβέρδος τέλος παραδέχθηκε ότι ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις υποχρεώσεις του στα Νοσοκομεία. Αυτά θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν νοσήλια από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως θα αδυνατεί να τα καταβάλλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ