Εντατικό πρόγραμμα Erasmus στη Σουηδία

PANEPISTHMIO EISODOSΤο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση, τομεακό πρόγραμμα Erasmus 2013-2014, ξεκινάει η πραγματοποίηση Εντατικού Προγράμματος (IP) στο Πανεπιστήμιο Linnaeus στο Καλμάρ της Σουηδίας.

Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εντατικό Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί υπό το συντονισμό της κ. Κατερίνας Πλακίτση, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και τη συνεργασία 6 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων: Πανεπιστήμιο Orléans (Γαλλία), Πανεπιστήμιο Don Bosco (Ισπανία), Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Sjælland (Δανία), Hogeschool Edith Stein (Ολλανδία), Πανεπιστήμιο Linnaeus, Κάλμαρ (Σουηδία), Pädagogische Hochschule Wien (Αυστρία).

 

Το Πρόγραμμα, με τίτλο SOCIAL RELATIONS IN SCHOOLS, έχει ως στόχο να αναπτύξει μια ισχυρά διαθεματική προσέγγιση από διαφορετικά πανεπιστήμια για την πολιτισμική συνιστώσα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Οι δραστηριότητες του εντατικού προγράμματος θα διαρκέσουν 2 εβδομάδες, όπου 8 φοιτητές από κάθε χώρα και 2 Διδάσκοντες θα συμμετάσχουν σε αλληλεπιδραστικά στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια κ.ά. Η διάχυση των αποτελεσμάτων του εντατικού προγράμματος θα γίνει σε όλους τους συμμετέχοντες και στις πανεπιστημιακές και εκπαιδευτικές κοινότητες των χωρών τους.

Η συνάντηση των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων θα λάβει χώρα κατά το διάστημα 09/06/2014-20/06/2014, όπου και θα φιλοξενηθούν στη Σουηδία 48 αλλοδαποί φοιτητές και 12 διδάσκοντες/καθηγητές. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει με 4 φοιτητές του ΠΤΝ και 4 φοιτητές του ΠΤΔΕ όλων των κύκλων σπουδών, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής ERASMUS.

Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο αποτελεί Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την ανάπτυξη κοινού Πανεπιστημιακού μαθήματος ως συνέχεια του διακεκριμένου για τις καλές πρακτικές ERSMUS IP – LIGHT που υλοποιήθηκε από το 2009 – 2012 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το μάθημα που θα αναπτυχθεί φέτος θα είναι το δεύτερο από τα διεθνή μαθήματα στην Αγγλική που διαθέτει το ΠΤΝ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ